Hoe maak je de allerlekkerste koekjes




































Het kwam afgelopen weekend met bakken uit de hemel. Ideaal weer om samen met de meiden koekjes te bakken, te knutselen, naaien en haken.  


Dit keer zijn het M&M koekjes geworden en hiervoor gebruikte ik het volgende recept:

Basisrecept koekjes

Ingrediënten (voor gemiddeld 15-20 koeken)
  • 225 gram boter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 280 gram bloem
  • snufje zout

Doe de boter, suiker en vanillesuiker in een kom en klop deze romig. Voeg dan het eidooier toe en meng deze er doorheen. Voeg daarna de bloem en zout toe en meng dit tot een stevig deeg. Laat het deeg dan ongeveer een uur rusten in de koelkast voordat je er koekjes mee gaat maken.

Verwarm de oven voor op 190 graden. 

Van het deeg rolde ik balletjes die de meiden vervolgens op de bakplaat plat drukten. Om het koekje wat extra's te geven ging er een beetje suiker overheen. In dit geval was dat bij het ene koekje wat meer dan bij het andere ;-)

De koekjes bak je in ongeveer 16 minuten gaar. Als de koekjes lichtbruin beginnen te worden zijn ze klaar. Dit zie je vaak het beste aan de randjes. Als je de koekjes uit de oven haalt zijn ze nog wat zacht en dus ideaal om te versieren. Wij hebben in ieder koekje een crispy M&M gedaan. Nog even af laten koelen en genieten maar! 

P.S. het 'haakproject' zal ik snel met jullie delen. 























Liefs Colinda

2 opmerkingen:

  1. Wat zien de koekjes er lekker uit zeg!!
    En inderdaad, met dit weer kan je beter dit soort dingen doen!!!! Lekker gezellig!

    Groetjes Willeke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Willeke! Ik kan je vertellen dat ze ook erg snel op waren!

      Liefs Colinda

      Verwijderen