DIY: Hoes haken voor kruk


Ik loop al een tijd met het idee rond om een hoesje te haken voor de kinderstoelen. Naast het feit dat ik daar geen kant en klaar patroon voor liggen en ik deze zelf zal moeten bedenken, zijn er nog een aantal projecten die ik eerst af moet maken. Dat weerhoudt mij er natuurlijk niet van om wat inspiratie op te doen op internet.

 
 
Op de website van by Petra zag ik deze gehaakte hoes inclusief instructies! Nu heb ik geen ronde kruk in huis (maar geloof me, die gaat er nog wel komen) maar dit patroon kan ik mooi gebruiken als basis voor de kinderstoeltjes.
 
Werkbeschrijving:

Gebruikt garen: DROPS Paris met een 3,5 mm haaknaald, 17 naturel, 35 vanillegeel, 12 rood, 06 pink, 39 pistache, 10 donker turkoois (vervanging voor de blauw)

1e ronde: Werk met blauw, start met een magische ring, en haak 8 vasten in de ring, eindig met een halve vaste in de eerste vaste

2e ronde: ga verder met blauw, 2 lossen, daarna 3 stokjes samen haken als cluster, 3 lossen, in de overige 7 vasten steeds 4 stokjes samen haken als cluster, en 3 lossen om over te steken, eindig met een halve vaste bovenop het eerste cluster van stokjes.

3e ronde: hecht groen aan in een van de ruimtes van 3 lossen, haak 3 lossen en 2 stokjes en 2 lossen, * haak 3 stokjes in de volgende ruimte van 3 lossen, 2 lossen, herhaal vanaf * eindig met een halve vaste in de 3e losse van de begin lossen, hecht af.

4e ronde: Hecht wit aan in een van de ruimtes van 2 lossen, haak 3 lossen en 1 stokje in dezelfde ruimte, * vervolgens een stokje in elke volgende steek , 2 stokjes in de volgende ruimte van 2 lossen, herhaal vanaf * eindig met een halve vaste in de 3e losse van de begin lossen, hecht af.

5e ronde: Hecht roze aan in een willekeurige steek, haak 3 lossen, *2 stokjes in de volgende steek, 1 stokje in de volgende, herhaal vanaf * eindig met een halve vaste in de 3e losse van de begin lossen, hecht af.

6e ronde: Hecht geel aan en haak 3 lossen en 4 stokjes in dezelfde steek, * sla 1 steek over en haak een vaste, sla 1 steek over en haak 5 stokjes, herhaal vanaf * eindig met een halve vaste in de 3e losse van de begin lossen, hecht af.

7e ronde: hecht wit aan in het middelste stokje van een van de 5 stokjes, * haak 4 lossen en een vaste in het volgende middelste stokje, herhaal vanaf *, eindig met een halve vaste in de 3e losse van de begin lossen.

8e ronde: verder met de witte draad, begin met 3 lossen, daarna 5 stokjes in elke ruimte van 4 stokjes en een stokje op elke vaste, eindig met een halve vaste in de 3e losse van de begin lossen, hecht af.

9e ronde a: hecht rood aan in een willekeurige steek, 4 lossen, 1 steek overslaan dan een stokje in de volgende steek, *2 lossen, 1 steek overslaan en een stokje in de volgende steek, herhaal vanaf * eindig met een halve vaste in de 3e losse van de begin lossen, hecht af.

9e ronde b: Het werkt makkelijker als je de rode steken een beetje naar voren klapt om jezelf wat ruimte te geven. Hecht roze in een vrije steek van de vorige ronde, 4 lossen, 1 steek overslaan dan een stokje in de volgende steek, *2 lossen, 1 steek overslaan en een stokje in de volgende steek, herhaal vanaf * eindig met een halve vaste in de 3e losse van de begin lossen, hecht af.

10e ronde: Hecht wit aan in een ruimte van 2 lossen (de roze en rode samen), 2 lossen en 2 stokjes samen tot een cluster, *2 lossen en een cluster van 3 stokjes in de volgende ruimte van 2 lossen, herhaal vanaf * eindig met een halve vaste in de de top van het eerste cluster, hecht af.

11e ronde: Hecht blauw aan in een van de ruimtes van 2 lossen, 3 lossen en 2 stokjes, * 1 losse en dan 3 stokjes in de volgende ruimte van 2 lossen, herhaal vanaf * eindig met een halve vaste in de 3e losse van de begin lossen, hecht af.

12e ronde: Hecht geel aan in een van de ruimtes van 1 losse, 6 lossen en * een stokje in de volgende ruimte van 1 losse, 3 lossen, herhaal vanaf * eindig met een halve vaste in de 3e losse van de begin lossen.

13e ronde: ga verder met geel, * 4 vasten in de ruimte van 4 lossen en een vaste in het stokje, herhaal vanaf * eindig met een halve vaste in de begin steek, hecht af.

14e ronde: Hecht wit aan in een willekeurige steek, 3 lossen, 4 stokjes in dezelfde steek, * 2 steken overslaan en een vaste in de volgende steek, 2 steken overslaan en 5 stokjes in de volgende steek, herhaal vanaf * eindig met een halve vaste in de 3e losse van de begin lossen, hecht af.

15e ronde: begin met groen in het middelste stokje van een van de 5 stokjes, * haak 4 lossen en een vaste in het volgende middelste stokje, herhaal vanaf *, eindig met een halve vaste in de eerste steek.

16e ronde: ga verder met groen, 3 lossen, * 4 stokjes in de ruimte van 4 lossen, 1 stokje in de vaste herhaal vanaf * eindig met een halve vaste in de 3e losse van de begin lossen, hecht af.

17e ronde: Hecht wit aan in een willekeurige steek, haak 4 vasten in de volgende 4 steken, *haak de volgende twee staken samen, haak 5 vasten in de volgende steken, herhaal vanaf * eindig met een halve vaste in de eerste steek, hecht af.

18e ronde: Hecht roze aan in een willekeurige steek, haak een vaste in de volgende steek, * haak de volgende twee steken samen, haak 2 vasten in de volgende steken, herhaal vanaf * eindig met een halve vaste in de eerste halve vaste en hecht af.

 


1 opmerking:

  1. erg leuke diy, ga ik zeker ook eens proberen!
    leuk blog heb je, ik kijk er graag even op!

    BeantwoordenVerwijderen