Interieur Inspiratie | Botanische prints in je interieur

Botanisch

bijv.naamw.
Uitspraak:  [bo'tanis]

wat te maken heeft met de plantkunde
Voorbeeld:  `een botanische tuin`
Synoniem:  plantkundig

Botanische prints hingen vroeger in het biologielokaal op de middelbare school en bij mijn opa en oma thuis. Voor mij hadden ze een behoorlijk stoffig imago en terugkijkend denk ik dat dat waarschijnlijk meer te maken had met mijn leeftijd en interesses toentertijd dan met de prints zelf ^_^.


Vandaag de dag mogen deze prints echter weer gezien worden in je interieur en in tegenstelling tot vroeger kan ik deze trend nu wèl waarderen. Het mooie van deze trend vind ik dat het op vele manieren toepasbaar is in je interieur, je het zo ver kunt doorvoeren als je zelf wilt en het voor ieder budget bereikbaar is. De prints hebben vaak mooie vergrijsde kleuren waardoor ze in veel interieurs mooi tot hun recht komen.


Je woonkamer geef je een volledig andere uitstraling geven door op je muur een mooi behang met botanische print te plakken. Ben je iemand die snel een muurkleur of dessin zat is plak dan één of twee banen op een grote MDF plaat en zet deze tegen de muur. Bijkomend voordeel, naast het feit dat je het weer snel kunt veranderen als je iets anders wilt, is dat je het ook nog eens makkelijk kunt verplaatsen.

Vindt je dit toch iets te veel van het goede dan kun je het natuurlijk ook kleinschaliger aanpakken. 
Print mooie tekeningen van bloemen en planten uit en lijst ze in. Op internet zijn veel prints te vinden die je gratis kunt downloaden of printen. Voor een mooi effect gebruik je verschillende lijstgroottes en zet je ze bij elkaar om er een mooi geheel van te maken.  Je kunt dit nog wat extra's geven door er vaasjes bij te zetten met daarin mooie bladeren of bloemen.

Kijk eens in je eigen tuin naar mooie bladeren of bloemen die je kunt gebruiken. Mooi onkruid leent zich hier goed erg voor, denk bijvoorbeeld maar eens aan fluitenkruid of zevenblad. Bladeren met mooie tekeningen, vormen of kleuren maken het meteen wat spannender. Geïnspireerd om wat 'groen' in huis te halen? Kijk dan eens bij de plaatselijke kringloop (vergeet de boekenafdeling niet!), rommelmarkt of kijk op internet voor mooie botanische prints of posters.

Fijne dag!

Colinda

Images: bloodandchampagne, heatherbullard.typepad.com, femina.dk, houseandgarden.co.uk, vibekedesign.blogspot.it,

0 reacties:

Een reactie posten